نشست معاون محترم تهذیب حوزه با مسئولان مجتمع فقه، حقوق و قضای اسلامی

33

حجت الاسلام والمسلمین عالم‌زاده نوری معاون تهذیب حوزه های علمیه کشور ضمن بازدید از مجتمع فقه، حقوق و قضای اسلامی با حجت الاسلام والمسلمین امینی مدیر مجتمع دیدار و گفتگو نمودند.

 

در این دیدار درمورد برنامه ها و فعالیت های فرهنگی – تهذیبی مورد نیاز دانش پژوهان مجتمع بحث و تبادل نظر شد و با توجه به حساسیت آینده شغلی طلابی که در مسیر تصدی مسئولیت قضاوت قرار گرفته اند، بر این مهم تاکید شد که لازم است درمدت تحصیل این طلاب در مجتمع علاوه بر اهتمام برامور آموزشی و پژوهشی، امورتهذیبی، خانوادگی و اخلاقی این افراد به طور جد مورد توجه قرار گیرد.

معاون تهذیب حوزه های علمیه ضمن اعلام آمادگی برای همکاری و مساعدت بی دریغ در این مسیر ابراز امیدواری کرد که خروجی های مجتمع فقه، حقوق و قضای اسلامی باید افرادی باشند که در مسند قضاوت هم ازجهت علم و هم از جهت اخلاق شاخص و الگوی سایر همکاران خود در محاکم قضایی باشند. و سالهای تحصیل در مجتمع فرصت مغتنی است برای این عزیزان باشد تا بتوانند توانمندی ها و ویژگی های اخلاقی خود را تقویت نموده و به عنوان یک قاضی مهذّب و متخلق در آینده نزدیک به مردم خدمت کنند. و در این راه همکاران تهذیبی و فرهنگی مجتمع باید اهتمام لازم را به عمل آورند.

ایشان با اشاره به شورایی بودن امور تهذیبی در واحد های آموزشی بر همراهی همه بدنه مدیریتی مجموعه و همچنین طلاب در این مسیرتاکید کرد.

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین امینی مدیر مجتمع فقه، حقوق و قضای اسلامی ضمن خیرمقدم به معاون محترم تهذیب حوزه های علمیه و هیئت همراه، به اجمال در مورد ساختار آموزشی، پژوهشی و فرهنگی مجتمع و واحدهای آموزشی مدرسه عالی قضاوت و مرکز تخصصی فقه و حقوق تحت پوشش مجتمع نکاتی را بیان کرد و به برخی چالش های قضات و همچنین عموم طلابی که از حوزه بیرون می آیند و شأنی از شئون روحانیت را برعهده می گیرند و مسائل و مباحثی که در حوزه اخلاق و تهذیب با آن مواجه هستند اشاره کرد.

ایشان با تاکید برضرورت توانمندسازی علمی طلاب، به رسالت واحدهای آموزشی برای تربیت و شکل دهی شخصیت علمی طلاب اشاره نمودند و گفتند: یک قاضی طلبه باید علاوه بر علم، شخصیت قضایی مناسب و قابل قبولی داشته باشد و این وظیفه مهمی است که همکاران تهذیبی باید بر آن اهتمام داشته باشند.

مدیر مجتمع فقه، حقوق و قضای اسلامی گفت : یک قاضی توانمند باید قبل از هر چیز یک خودآگاهی دقیق داشته باشد و در ابعاد اخلاقی، شخصیتی و مهارتی نیازهای خود را بشناسد. طلبه ای که قرار است قاضی شود باید منشور شخصیتی داشته باشد و هویت طلبگی خود را حفظ نماید و متخلق و مودب به اخلاق و آداب اجتماعی باشد و دچار استحاله هویت طلبگی نشود.

در ادامه جلسه هر یک از مدیران دو مجموعه حاضر در جلسه در حوزه فعالیت خود نکاتی را بیان نمودند و مقرر شد جهت عملیانی شدن فعالیت های تهذیبی و همکاری و تعامل بیشتر فی مابین، کارگروه هایی در لایه های اجرایی تشکیل شود و جهت تبین برنامه های راهبردی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت جلسات هم اندیشیبر گزار گردد..