افتتاحیه دوره ویژه فارغ‌التحصیلان مجتمع فقه حقوق و قضا اسلامی برگزار شد

افتتاحیه دوره ویژه فارغ التحصیلان مجتمع فقه حقوق و قضا اسلامی؛ دوره شهید حاج قاسم سلیمانی

مراسم افتتاحیه دوره ویژه فارغ التحصیلان مجتمع فقه حقوق و قضا اسلامی با حضور دکتر محمدباقر الفت؛ معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه، دکتر مهدی جوهری؛ مدیر آموزش قوه قضاییه و حجت الاسلام والمسلمین سعید سعدی رییس امور فرهنگی قوه قضاییه و همچنین با شرکت 90 نفر از فارغ التحصیلان مجتمع برگزار شد.


به گزارش روابط‌عمومی مجتمع فقه، حقوق و قضای اسلامی؛ شرکت‌کنندگان این دوره در راستای انعقاد تفاهم‌نامه همکاری‌های علمی، آموزشی و فرهنگی معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه با مجتمع فقه، حقوق و قضا اسلامی و با هدف بهره‌گیری از توانمندی علمی و آموزشی طرفین و توسعه همکاری علمی و فرهنگی قوه قضاییه با حوزه علمیه قم سرفصل‌هایی را گذراندند که مطابق سیاست‌های آموزشی قوه قضاییه بود.

گروه‌های هدف این دوره محصول تفاهم‌نامه‌ای است که در آن روحانیون از مجتمع فقه، حقوق و قضا اسلامی با مدرک حداقل سطح ۲ حوزوی و گذراندن ۱۰۶ واحد از دروس دانشگاهی پیرو سرفصل‌های آموزشی اداره کل آموزش قوه قضاییه در شرایطی بی‌سابقه با گذراندن ۶ ماه کارورزی به دادگاه و دادسرا معرفی می‌شوند.

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه ضمن عرض خیرمقدم و آرزوی موفقیت برای فارغ‌التحصیلان مجتمع فقه حقوق و قضا اسلامی، حضور این جمع را که پیرو تفاهم‌نامه همکاری‌های علمی و آموزشی و فرهنگی معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه با مجتمع فقه، حقوق و قضا اسلامی که توأمان به دو عرصه حوزوی و دانشگاهی ورود کردند، نویدبخش خواند و عنوان کرد: موفقیت توأمان در این دو عرصه به افزایش توان علمی و فنی در قوه قضاییه و ارتقا عملکرد آن کمک شایانی می‌کند.

دکتر محمدباقر الفت گفت: آنهایی می‌توانند به‌صورت مطلوب قضاوت کنند که به هر دو علم حوزوی و دانشگاهی اعم از آگاهی به اصول و قواعد فقهی و حقوق موضوعه مسلط باشند. در این صورت قاضی با چشم‌باز و به‌سهولت به پرونده‌ها رسیدگی می‌کند، هم خوب دادرسی می‌کند و هم خوب حکم صادر می‌کند و تراوش‌های ذهنی خود را با قلم روان می‌کند و موجبات اتقان آراء را فراهم می‌سازد.

معاون رئیس قوه قضاییه با ذکر نکاتی در راستای حفظ صلابت و استقلال قضایی و تعامل با همکاران هم‌تراز و عالی خود، بر صلابت کاری، همراه با حفظ صبر و حلم و رعایت نزاکت گفتاری، رفتاری و نوشتاری تأکید کرد.

این مقام عالی قضایی با اشاره به اینکه زیر نظر مستقیم دستگاه‌های نظارتی دستگاه قوه قضاییه رفتارتان سنجیده می‌شود، خاطرنشان کرد: بایستی مراقب رفتار و گفتار خود باشید.

دکتر الفت در مبحث رسیدگی به پرونده‌ها به کسب مهارت با ممارست، تقویت پرونده‌خوانی، سریع خوانی و حتی تایپ سریع و بهره‌مندی از دادرسی نوین از همین امروز تأکید کرد.

دکتر مهدی جوهری مدیرکل آموزش قوه قضاییه نیز با ارائه گزارشی از روند اجرای این تفاهم‌نامه بر تحقق سیاست‌های آموزش قوه قضاییه صحه گذاشت.

در ادامه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سعید سعدی؛ رئیس امور فرهنگی قوه قضاییه همچنین ضمن تبیین شیوه‌های عملی و کاربردی‌تر اجتماع دو عرصه حوزوی و دانشگاهی در دیداری صمیمانه به انتقال تجربیات و آداب قضا پرداخت و تعهد و احساس مسئولیت با بهره‌مندی از بن‌مایه علمی را اصل کار دانست و گفت: در شروع هر کاری با خلوص نیت و احاطه ورود کنید. حلقه‌های مباحثاتی تشکیل دهید و به انتقال تجربیات بپردازید و از تجربیات خود یادداشت بردارید.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سعدی در پایان سخنان خود بر نحوه تعامل با اقشار مختلف جامعه به‌عنوان ارباب‌رجوع و اهمیت صبر و متانت در رفتار و گفتار خصوصاً در محیط اداری با رعایت اخلاق حرفه‌ای و تقویت فرهنگ‌سازمانی تأکید کرد.

در پایان مراسم احکام شرکت‌کنندگان از سوی دکتر محمدباقر الفت؛ معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه و با حضور دکتر مهدی جوهری؛ مدیرکل آموزش قوه قضاییه و حسین ذبیحی تبار؛ معاون مدیرکل کارگزینی قضات اهدا شد.